7 fascinerande fakta om parfym

Dofter är något som alltid finns närvarande i vårt liv och har ett enormt inflytande på hur vi upplever miljöer. Vi vet vad det betyder när något luktar illa eller är doftande. Men vad vet vi mer om doftens och smakarnas värld?

Parfym är en naturlig del i vardagen för de flesta men denna forntida konst har fortfarande många hemligheter. Har du någonsin undrat hur du bäst bär din parfym, eller hur du får din parfym att hålla? Här har vi sammanställt några saker att som kan vara bra att veta. Varför doftar samma ... Läs hela »

Ordet parfym och dess betydelse

Parfym har fått en viktig del av dagens samhälle men få är medvetna om ursprunget till dess namn. Ordet parfym härstammar från det latinska uttrycket "per fumum", vilket bokstavligen översatt betyder "genom rök".

Detta kan tyckas vara överraskande eftersom ordet "rök" kanske inte omedelbart förknippas med en doft som parfym. Men när vi granskar historien bakom parfymernas tillverkning får detta uttryck en tydligare mening. Under antiken var tillverkningen av parfym en sofistikerad process som involverade ... Läs hela »