Valentino Donna Born in Roma
 • Elvira Hedenfalk

  Elvira Hedenfalk

  Doftguru

 • Nikolina

  Nikolina

  Skribent

Valentino Donna Born in Roma

Publicerad

Valentino Donna Born in Roma är en exklusiv doft skapad för kvinnor av det välkända modeföretaget Valentino. Doften är en nytolkning av kvinnligheten, en florientalisk Haute Couture-doft som har moderniserats. En sofistikerad och populär sommardoft som är inspirerad av Rom, staden där elegans och modernitet flätas samman.

Valentino Donna Born in Roma skapades av modehuset Valentino 2019 och kombinerar couture och streetkultur. Detta är en relativt ny doft jämfört med andra på marknaden. 2015 skapades Valentino Donna, och 2021 lanserades Valentino Donna Born in Roma Yellow Dream. Valentino Donna Born in Roma Uomo är Valentinos motstvarande doft för män. Den lanserades också 2019. Valentino är känd för att skapa modedesigner för kläder, accessoarer och dofter. Märket representerar lyx och exklusivitet med vackra och kreativa mönster.

Doftnoter

Toppnoterna består av svartvinbär, bergamot och rosa pepparkorn medan hjärtnoterna inkluderar jasmine sambac, jasmine te och jasmine. Basnoter med vanilj, cashmeran och guaiacträd. Dessa dofter är distinkta och unika för detta märke och är perfekta för sommaren och varma sommarkvällar.

Sammansättningen utmärker sig främst genom huvudnoterna:

 • Träig
 • Vanilj
 • Fruktig
 • Mild kryddighet

Doften hyllar både det klassiska och det moderna, med en härlig blandning av orientaliska och blommiga noter som ger en sofistikerad och tidlös doft. Noterna i denna doft är kraftfulla och minnesvärda. Att använda denna doft kommer att lämna ett varaktigt intryck. Det är inte en parfym som rekommenderas för vardagsbruk.

Vem den är för

Denna doft är distinkt och modern och är perfekt för någon som letar efter en parfym som skapar en djärv och oväntad twist. Den perfekta doften för den moderna kvinnan med sofistikerad smak. En stark uttrycksfull parfym som passar perfekt för den som vill visa upp sin självsäkerhet och passion. Du måste också vara en djärv, experimentell person för att använda parfym så kraftfull och distinkt som denna.

När den passar

De blommiga tonerna gör att doften passar in under sommarmånaderna. Den är perfekt för sommar och sena varma sommarkvällar. Doften glänser när det kommer till utekvällar och fungerar bra för formella evenemang. Dess fruktiga och sötma gör den ett bra val för dejt eller bröllop. Men det kanske inte är en bra doft att bära på jobbet. Spara denna unika doft för speciella tillfällen.

Presentation

Parfymflaskan har en modern och stilren design. Den är inspirerad av roms arkitektur och tillverkad av fyrkantigt glas med en mjuk övergång från transparent till rosa, vilket skapar en subtil gradienteffekt. Flaskan är dekorerad med en svart metallring som pryder flaskhalsen och ger en touch av elegans. På framsidan av flaskan finns en diskret logotyp av Valentino.

Fördelar

 • Perfekt för sommarbruk
 • Välkomponerade ingredienser

Nackdelar

 • Inga direkta förutom något högt pris

Summering

Den kan upplevas väldigt intensiv och stark i början men när det lägger sig kommer en ljuvlig, lugnande, sensuell doft med krämig varm och söt vanilj med cashmere. Parfymen lägger sig som en tunn aura runt dig. Jag får alltid så mycket komplimanger när jag har denna på mig. Rekommenderas starkt att prova.

 • Elvira Hedenfalk

  Doftguru

 • Nikolina

  Skribent