• Elvira Hedenfalk

    Elvira Hedenfalk

    Doftguru

Hur man får parfym att hålla längre

Publicerad

Att hitta den perfekta doften kan vara en utmaning, men att se till att den håller sig fräsch och intensiv under hela dagen kan vara en ännu större utmaning. Det finns dock några enkla knep som kan hjälpa dig att förlänga doftens hållbarhet och få den att hålla sig starkare längre.

En viktig faktor för att få din parfym att hålla längre är att först och främst se till att huden är väl fuktad innan du applicerar den. Ett bra sätt att göra detta är att använda en oparfymerad fuktighetskräm eller body lotion innan du sprayar på din doft. Fuktig hud absorberar doften bättre och hjälper den att hålla sig starkare under en längre tid.

Ett annat knep för att förlänga doftens livslängd är att applicera parfymen på pulspunkterna, som handlederna, nacken, bakom öronen och knävecken. Dessa områden har en högre kroppstemperatur och därmed hjälper till att avge doften mer effektivt.

För att få din doft att hålla sig starkare under hela dagen kan du även använda en teknik som kallas "lagring av doftmolekyler". Det innebär att du kan spraya parfymen på dina kläder eller i ditt hår, eftersom tyg och hår kan absorbera doften och hjälpa den att hålla sig kvar längre.

Ett annat tips är att undvika att gnugga eller klappa på handlederna efter att du har applicerat parfymen, eftersom detta kan bryta ner doftens molekyler och få den att försvinna snabbare.

För att få din doft att hålla sig starkare under längre tid kan du även investera i en parfymförstärkare. Dessa produkter finns i form av parfymoljor eller doftljus och kan hjälpa till att förbättra och förlänga din dofts hållbarhet.

Att få din parfym att hålla längre handlar i grund och botten om att vara medveten om hur och var du applicerar den, samt att använda enkla knep för att förlänga doftens livslängd. Genom att följa dessa tips kan du njuta av din favoritdoft under hela dagen utan att behöva bekymra dig över att behöva applicera den igen och igen.

  • Elvira Hedenfalk

    Doftguru