• Elvira Hedenfalk

    Elvira Hedenfalk

    Doftguru

Hitta den perfekta parfymen för en lyckad dejt

Publicerad

När vi ska på dejt strävar vi efter att ge vårt bästa intryck. Vår personlighet är starkt kopplad till hur vi doftar, så det är viktigt att välja rätt parfym för att skapa en romantisk stämning på dejten. Här är några bra tips för att hjälpa dig att välja rätt parfym och sätta tonen för en minnesvärd kväll.

Att gå på dejt kan vara spännande, nervöst och pirrigt, särskilt om det är första gången du träffar personen. Det är ett möte som ofta präglas av romantik, intensiva blickar och varma känslor. När det kommer till att välja rätt parfym inför en date finns det några viktiga faktorer att tänka på. Doften du väljer kan påverka hur du uppfattas och kan ha en avgörande roll när det gäller att skapa rätt intryck. Här är några tips för att hjälpa dig att välja rätt parfym till daten.

Innan du börjar leta bland olika parfymer är det viktigt att känna din egen doft och personlighet. Alla har en naturlig kroppslukt och det är viktigt att komplettera den med en parfym som passar dig. Doften du väljer ska förstärka ditt eget intryck, inte överväldiga det.

Välj en doft som passar tillfället

När du väljer parfym till en date är det viktigt att ta hänsyn till vilket tillfälle ni ska på. Om det är en mer avslappnad aktivitet som en brunch eller en promenad kan en fräsch, lätt och naturlig doft vara passande. Å andra sidan, om det är en mer formell tillställning som en fin middag eller en teaterföreställning, kan en mer sofistikerad och elegant doft vara mer lämplig.

Ta hänsyn till årstiden

Doften av en parfym kan uppfattas olika beroende på årstid. Under sommarmånaderna kan det vara mer lämpligt med fruktiga och blommiga dofter som förmedlar en känsla av friskhet och energi. På vintern kan man istället välja en varm och kryddig doft som kan skapa en mysig atmosfär.

Testa parfymen innan date

Det är alltid en god idé att testa en ny parfym innan du faktiskt använder den på en date. Alla dofter reagerar olika på olika hudtyper, och det är viktigt att se hur parfymen utvecklar sig på din egen hud. Så spraya inte på dig en ny parfym direkt innan daten, utan testa den några gånger i förväg för att vara säker på att du gillar hur den doftar på dig.

Undvik starka dofter

Att använda för mycket parfym kan vara överväldigande, och kan vara obehagligt för både dig själv och din dejt. För att undvika att överdosera parfymen, spraya på en liten mängd på handleden och gnugga sedan armar mot varandra istället för att direkt spraya på halsen eller på kläderna. På så sätt sprids doften subtilt utan att vara alltför påträngande.

  • Elvira Hedenfalk

    Doftguru